pojkar, pojkar, pojkar

Jag gillar vanligtvis pojkar, men inte sådana som är 30 men beter sig som 15, som inte kan spola efter sig på toaletten eller inte jobbar som de ska...Usch säger jag bara!

Helgen

Helgen i övrigt var lugn och skön, shoppade lite, en väska (som jag letat efter jätte länge) och billig var den, ett par örhängen och en sjal blev det, allt gick i gult...

Vi var hemma hos Simons föräldrar och grillade i lördags också, första gången jag träffade dem, det var lite spännande och jag var riktigt nervös innan men det gick rätt fort över...som tur var!!!


Siri gillar grisöron...

Hare



Vi hade en hare på besök precis utanför ballkongen, jag passade på att fota den lite, men tyckte det var så konstigt för den låg istort sett still i tre timmar!




Men när Simon kom hem så gick vi ut för att ta närbilder...då ville den inte vara kvar längre...




Och så här ser det ut när en Jack Russell får både syn och lukt efter en skuttande hare...

Hundutställning

Var i Borås i lördags för att ställa ut Siri, enligt Simon regnar det alltid i Borås och så var fallet även denna dag, när jag stod inne i ringen öppnade sig himlen och bedömningen avbröts, Siri blev lite "nere" men det gick okej ändå. Jag blev blöt i alla fall.

Siri fick en 1:a i kv och kom tvåa i kk, av tre tikar, utan CK, lite synd, men domaren var väldigt snål under hela bedömningen, inte många ck:n som gick ut och många åkte ut med tvåor.

Siri skötte sig godtagbart, lite gruff med andra hundar, och med mig, jag fick minsann inte trimma henne något mer, men hon lugnade sig allt efter dagen gick.


                                                                 Siri och jag är inne i ringen, och rätt blöta är vi...


                                                                        God kontakt är A och O i ringen...eller?


                                                                Det fanns även andra raser på utställningen...


                                             Siri lookalike! Bara att den här damen är lite ruffsigare i pälsen än Siri...


Det finns även fula hundar på utställningar...
Alla foton: Simon Arvestrand

Siri



Så, nu är hunden duschad och ser ut som en ulltott hela hon, tyvärr ingen bild (än så länge).
Har hunnit med massor med hemmafrus sysslor (i och för sig är det väl inte bara hemmafruar som gör detta men ändå)... Diskat (i diskmaskinen), tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt och städat, inte illa minsann!


Leksak



Siris älskade blåa elefant som är köpt på IKEA, det finns flera olika djur och dessa använder vi när vi tränar uppletande, de är precis lagom stora och mjuka för att Siri ska älska att hitta dem och bära med dem till mig!

Trött





Är fortfarande seg, trots att jag varit vaken en stund nu, kanske för att jag har spenderat hela förmiddagen framför datorn... Kanske skulle behöva lite kaffe...eller inte...

Trimning idag

Jupp, imorgon bär det av till Borås och då måste hunden vara trimad och fin (vi ska dit på hundutställning alltså) det är hela 46 jack russells anmälda, så det ska bli skoj, och jag går näst sist med Siri...

Och som ni ser behövs det allt trimmas lite...




Jobbigt med nattjobb

Hehe, jaaaa ni, när jag nu skulle upp i morse så var jag ju tvungen att sova hela natten, jag skulle helt enkelt ställa om mig från att ha jobbat natt till att vara vaken på dagen, trodde inte jag skulle bli några problem men vad händer?

Jo, vaknar klockan fyra imorse och kan inte somna om!!! Ligger kvar en timme innan jag går upp och, hör och häpna, bakar muffins! När de var klara gick jag och lade mig på soffan för att inte störa Simon, och där somnade jag igen, som tur var och vaknade av att jag hade en karl som pussade på mig (ingen hund för en gångs skull alltså!).

Truck?!?!?

Jahopp, idag gick jag min truckutbildning, det var väl inte så farligt som jag trott, men riktigt trist och jag var jätte nervös för "uppkörningen" som läraren kallade det. Men det gick bra, alla klarade sig och vi fick våra utbildningsbevis.
(OBS det kostar tydligen 1000-1500 spänn att gå denna utbildning privat!!!!)

Skoj och tråk...

Vi börjar med det roliga! Jag har fotat massor ikväll! Det är så himla kul med Simons makro objektiv...kommer bilder snart!

Och det tråkiga...räkningar...varför måste man få alla dessa kärleksbrev? Men men, de är betalda nu i alla fall...Trist med så lite pengar nu men det kommer ju mer om en månad så...

Morrn...

Jag skulle upp lite tidigare idag var det tänkt, är "ledig" imorrn för att jag ska på truck utbildning men tji fick jag, okej, lite tidigare kom jag upp, men så segt att ta sig upp vet jag inte om jag haft någon gång tidigare, snoozade en timme, innan Simon ringde och undrade varför jag inte gått upp än...

Men uppe nu i alla fall, skönt det, så man kan sova i natt...

Tränade lite med Siri igår igen, vågade inte bege mig ut för att träna, ena stunden stod det som spön i backen och i nästa solsken så vi tränade inne, bakdelskontroll, gäspa och det "nya" tricket att lyfta höger och vänster tass, hon kan det sedan tidigare men mest mot mina händer eller fötter så ska bli rakt upp i luften också tänkte jag...


Trams...

...jag tycker inte om skitsnack, så mycket vet jag och jag har hört mycket tidigare och det har funnits i de kretsar jag umgåtts i många år, och så börjar det på jobbet också, okej, personer som jag inte känner eller som jag inte ens vet vilka de är, då lyssnar man inte, då struntar man bara i det, men när det börjar med människor som man jobbar tillsammans med och som bara befinner sig en dörr bort... Då blir jag upprörd, undra hur mycket det kommer att snackas om mig nu när jag är ledig ett par nätter...

...hundbajs, också någonting jag inte tycker om, men det verkar alla andra gilla tydligen... Jag tror jag är den enda hundägaren i hela Götene som tar upp efter min hund!! Hundbajs överallt! Vad är det som gör att de gillar det så mycket?

...Öland, here we come! Bokat stuga på Öland nu, vet i och för sig inte ens om jag kom med på utbildningen, men det kan vara väldigt skönt att åka iväg Simon, jag och Siri i alla fall, jag har aldrig varit på Öland, det ska väl vara fint har jag hört...


Hundträning

Ett pass med hundträning blev det igår, då tränade vi på bakdelskontroll, konster och sitt, ligg, stå, det gick bra tycker jag, hon börjar få ordning på skillnaden mellan sitt och stå, vilket jag inte tidigare lagt någon vikt vid, men har kommit på att för att kunna träna rallylydnad måste jag ha även ståendet.

Hon är duktig och vilken glädje hon utstrålar när hon tränar, för vi tränar ju istort sett helt operant.



Det kan vara svårt att fånga köttbullebiten ibland...
Foto: Simon Arvestrand

Hemma och fit-for-fight

Så, nu har vi varit hemma i över ett dygn... Söndagen ägnades mest åt sömn, vi tog en sväng till Skara och till Mash paintball också, där har Simon spelat paintball, men gör det inte längre, vi skulle kolla på träningen men det var inte riktigt som vi tänkt oss så vi stannade inte så länge.

Vi softade, kollade på en film, sov lite och jag gick och jobbade på kvällen. Och natten har varit lugn, eller snarare precis lagom, inte så mycket dötid utan mest jobb, vilket är skönt.

Några fler bilder från helgen...






Resan hem...

Sedan bar det av hemåt igen på lördagen, vi stannade vid Brahehus, har aldrig varit där, bara åkt förbi nämligen, så det var lite trevligt, Simons bilder allihopa...






Midsommar

Så, vi begav oss mot Östergötland i fredags förmiddag. Jag sov största delen av vägen, hade ju inte sovit mer än ett par timmar efter jobbet så det behövdes.



Väl i Öjebro blev det midsommar mat (vilket för vår familj är färskpotatis, bullens varmkorv och saltgurka, utöver sill, gräslök, gräddfil och sådana nyttigheter), därefter blev det faktiskt en tupplur, för de flesta, mina föräldrar åkte hem (och tupplurade), Simon och jag gick upp till gästrummet och tupplurade och de flesta i familjen Lindqvist tupplurade lite också, innan det blev dags för grillning vid sju tiden.

Men innan dess blev det självklart lite lekar, eller jaaa, lite krocket spel för fyra tappra själar...



Vi satt och myste ute på "porchen" till sena kvällen.



Och hundarna trivdes, Malla har ju två bulldoggar, Sånja och Maggan, de går inte så bra ihop med Siri trots att Sånja och Siri faktiskt försökte leka trots att de hade galler emellan sig...
Pusskalas mellan Sånja och mig...



Det var skönt att gå och lägga sig, det är svårt att ställa om sig efter att ha jobbat natt, i alla fall då man ska vara vaken dagtid.

Yes!!!

Fick veta dag att jag kom in på hundpsykologutbildningen i höst! Det ska bli riktigt skoj (hoppas jag)!



Uppdaterad

Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade nu ju, och inte mycket blir uppdaterat idag heller, allt går sin gilla gång, jobbar, sover och grejar här hemma, tränar lite hund och planerar lite, umgås med Simon och åker på lite utflykter, mycket mer än så är det inte...

Simon och jag ska sätta oss och planera sommaren, vi ska åka runt i Sverige lite så lite planering går åt. Och midsommar, jo, den firas i Öjebro med systera mi och parenteserna, ska bli skönt att vara på landet lite ett par dagar (knappt vi åker nog hem på lördagen redan).


Måndag

Jobbat i natt igen, rätt trist idag med, kunde inte börja jobba förrens vid tre tiden och då började jag dessutom klockan 20.00 igår kväll, trist men men, jag får betalt i alla fall.

Blev ett litet träningpass med Siri, tränade slalom, hon verkar ha fattat det riktigt ordentligt nu, det är inte många gånge hon gör fel, man blir så sugen på att lägga på två pinnar till men man vill ju inte gå för fort fram heller och förstöra saker och ting. Vi får se hur jag gör i veckan. Jag tränar också på stadgan i sitt och stå, ligg har hon inga problem med, kastar sig ner i backen och ligger kvar men både sitt och stå blir gärna till ligg om jag väntar lite med belöningen, så det måste förbättras, är redan bättre så det kommer vi nog ha fixat till i veckan redan...


Helgen

Den var super trevlig på alla sätt, Simon, Siri och jag packade in oss i bilen (rätt sent) och begav oss mot den stora staden i öster, Linköping!

Vi var framme vid tio tiden och orkade inte mycket mer än att lägga oss och sova, Kajsa var i Jönköping så vi var helt själva, lite synd att inte kunna träffa henne men men.

Sedan bar det av till klubben på lördagmorgonen, agility och bevakning stod det på schemat, jag började med lite agility för våra instruktörer och handledare, pratade lite om hur jag tänker när jag lägger upp en agilitykurs och så fick de prova några hinder (de som redan kunde agility fick självklart träna på alla hinder). Sedan blev det fika med dopp och lite planerande och tjötande (västgötskt ord för prat...). Därefter tog min far över och pratade lie om bevkaning och så gick vi ut i skogen och provade med tre hundar, varav jag var figurant på alla tre, blev riktigt imponerad över Sauron, en amstaff som inte är så gammal (runt 18 månader). Vilka markeringar han gjorde!!!

Därefter lite träning med Siri på agilitybanan, får passa på att träna på hinder som man inte kan träna på här, typ a-hinder och balansbom, de är svåra att packa in i bakluckan på min lilla bil. Sedan åkte vi hem till Götene igen, stannade en sväng i Gränna där SSRK hade utställning upptäckte vi, inget för oss alltså men ändå.

Väl hemma igen var vi rätt mörbultade allihopa, och fick en god natts sömn. Bilder kommer, ligger fortfarande i RAW format i Simons dator nämligen....

Sovit

Nu har jag sovit efter en helt okej natt på jobbet, strulade lite så fick kladda (heter klena här (och uttalas med två e:n)) med bregott lite överallt... Så har sovit och väntar bara på att Simon ska komma hem, vi ska tillbaka till Linköping ikväll, det är handledarutbildning på lördag så vi ska sova i min lägenhet i helgen, skönt att ha någon som skjutsar en...:P

Gäspa!

Jupp, idag blev det gäspningsträning med Siri! Hon är så rolig att frishejpa med för hon bjuder på så många beteenden, så igår blev det gäspning, och jag är helt övertygad om att hon fattar, ska fortsätta träna idag så får vi se.

Vi fortsatte träningen med bakdelskontroll, nu hoppar hon baklänges över mitt ben, intressant va?:P Och slalom träningen, får se om jag kanske kanske ska lägga på två pinnar till, vet inte riktigt om jag vågar, är ju inte helt hundra på hur jag ska lägga upp träningen men det brukar lösa sig när man väl är igång.

En gammal bild, men hon blev rätt trött av träningen igår kan jag säga...


Usch

Värsta natten hittills! Varför? Jo, det ska jag tala om, vi hade diskning inatt och det innebar att vi jobbade 45 minuter innan diskningen satte igång och sedan hade vi inte mycket mer att göra under hela natten, jag smälte bregott en timme till ungefär sedan satt vi av resten av natten, tur att jag hade korsord med mig!!!!

Hundträning igen

Anledningen till att jag skriver en del om vad jag tränar med Siri är att det är bra för mig för att kunna gå tillbaka till vid senare tillfällen.

Så idag, på grund av dåligt väder och min dåliga motivation blev det endast träning inomhus idag och endast på bakdelskontroll. Vet inte om hon har förstått ännu men det går framåt och då både jag och hon tycker det är himla kul höll vi på länge. Idag gick hon upp på ryggstödet till soffan med bakbenen, jag testade också lite med väggen men det var svårare, det blir ju mer 90 grader, fortsatt träning imorgon i alla fall.

Jag blir så trött...

...bokstavligt talat då, timmen mellan halv fyra och halv fem är den segaste som finns! Man är dödstrött och dessutom går den så långsamt så det är inte sant! Usch, hoppas det blir bättre i natt...

Promenad

Idag tog Siri och jag en promenad i Lundsbrunn, några kilometer från Götene, där går det en led som heter Sörboleden som vi går lite då och då, jätte fin natur och sköna stigar att traska fram på...

Får se om det blir någon träning idag, känner mig riktigt seg i bollen...





Bilder från Sörboleden tidigare i år, ser ut som rena rama djungeln!


Hundträning

Jupp, det blev två pass idag med, eller kanske fyra, beror på hur man ser det, två inne och två ute.

Inne tränade vi på bakdelskontroll, hon ska lära sig att flytta sina baktassar dit jag vill, går väl sådär, hon förstår inte riktigt varför hon får belöning tror jag... Sedan tränade vi ett nytt moment, slicka sig om munnen, trodde att hon fattade men på slutet låg hon bara i soffan och gnydde fattade tydligen ingenting, jaja, får prova igen imorgon.

Ute har vi endast tränat slalom, fortsatt svårt att få henne att koncentrera sig längre stunder, men provade med att träna tre minuter ta paus i ett par minuter och träna igen, fungerade första omgången men inte andra, då var hon nog redan för trött i skallen... Därför är jag så sugen på "burlekar" (tror det är direkt översatt från engelskan), vill så gärna  på kurs, får kanske övertala Simon att åka till Norge en helg i juli...vem vet, det kanske lyckas...

Nu sticker jag straxt till jobbet igen, tar med mig en korsordstidning i natt får vi se om jag hinner lösa något...

Kram

Jobbat i natt...

Första natten avklarad, det här kommer gå fint tror jag, rätt soft, man hinner med rätt mycket mer än att jobba nämligen.

Jag jobbar på Bregott, så om ni köper någon förpackning med normalsaltat Bregott som det står 10 juni 00.00-06.15 så har jag varit med och packeterat dem!


Internet, internet...

När jag sitter och surfar runt på olika hemsidor (läs olika hemsidor angående hundträning) så blir jag jätte sugen på att träna, den hemsida som ger mig mest inspiration är klickerklok som är helt underbar! Rekommenderas varmt!

Såå, jag hamnade på klickerklok och vidare sedan på youtube (vilket inte är svårt) och lite annat smått och gott, så två träningpass med Siri blev det igår!
Jag ska ju fokusera på agilityn så vi började träna slalom ordentligt igår, jag provar ett nytt (tjaaa, nytt och nytt men nytt för mig i alla fall) system som just Fanny på klickerklok jobbar med film finns (vet inte om det funkar det där med länkar men provar väl...)

Hur det gick ja, jo, helt okej, tror inte riktigt hon har förstått vad hon ska göra med pinnarna men hon vet att det är något i  alla fall, det svåra är att hålla henne koncentrerad, hon blir så fort trött och får stora koncentrationssvårigheter den lilla loppan, får se om det går bättre idag, ska straxt ut och träna!


Siri...

Jaaa, rubriken säger allt, Siri är allt lite speciell, men hon är söt i alla fall!






Sommar

Åh, det är så skönt nu när det känns att sommaren är här!!!

Vi var och handlade blommor till Simons balkong och då han har makroobjektiv och lite till sin kamera så blev det lite bilder, såklart... Det kommer nog mest bli bilder från hans kamera i sommar, den är så himla skoj!








Uppdateringar

Jaha, "flytten" gick bra, är bara grymt jobbigt att köra 25 mil i 30 gradig hetta utan annat än korsdrag i bilen, både Siri och jag var rätt mörbultade.

I Götene har det inte hänt så mycket denna helg, vi har varit ute på lite utflykter, därav alla bilder!

Siri har bland annat hunnit att bada två gånger i Vänern, en gång vid Kinnekulle och en gång vid Källby, hon är ingen badkruka minsann.

Har inte blivit mycket träning med henne, hon har mest fått bara vara, skönt med lite semester tycker nog hon också, för det här är ju faktiskt min enda semester jag får i sommar, börjar jobba på måndag, eller snarare måndag natt...






Foto: Simon Arvestrand


Jaha...

...snart bär det iväg västerut!

Sara fyllde i tisdags, samma dag som vi hade avslutning på agility steg 1 kurserna, där utvärderingarna var super bra, himla kul när deltagarna är nöjda, och fick en jätte stor jordgubbsplanta i hängkruka av en kurs (samt ett antal trisslotter, blev inte miljonär men lite vinster kammade jag in i alla fall).

Idag fyller Mammsen år och då har jag avslutning på agility steg 2 kursen. Ska till skolan för ett sista seminarium och en sista fika med min grupp innan det bär iväg till Mantorp/Sya, jaaa, Rundstorp för lite firande och sen kurs. När jag kommer hem ikväll har jag besök, för Simon kommer redan ikväll, för imorgon bär det iväg med det lilla flyttlasset till Götene där jag och Siri ska spendera sommaren, jobbandes på arla jaaa, inte Siri då förståss.




Måndag igen...

Vad varmt det är! Känns som om det bara blir varmare och varmare dessutom! Men men, man får väl inte klaga, blir kanske ingen mer värme vem vet...

Idag har det stått uppsats skrivande, shopping, tvättning och packning på schemat och det mesta är avklarat. Uppsatsen är klar! Så skönt! Shopping, två tunikor, en tröja och ett par shorts, 163 spänn, inte så farligt. Packningen ja, det svåraste, vad ska man ha med sig?!?!?!? Jaja, det löser sig...

Siri sover mest i den här värmen, får se om jag kan få ut henne och träna lite ikväll, tar nog en tur till Vidingsjö för lite freestyle och promenad.

Simon ändrade min bild igår, den blev riktigt bra nu tycker jag, mycket varmare! Jämför med tidigare inlägg...


Hundträning

Jag hamnade inne på en hemsida ikväll nämligen: http://www.yoker.se/ gillar den skarpt! Verkar vara en jätte duktig tjej, både med kameran och med hundarna!

Och jag fick inspiration, tränade lite konster med Siri inne, gå på två ben baklänges, hon börjar slarva med det dock, inget bra! Tränade backa mellan benen, gick bättre! Tränade position, gick okej, hon har fått för sig att ligga i position istället för att sitta...konstigt. Sedan tränade vi en snabbis med att vända sig om så hon får baken mot mig, gick riktigt bra, hon fick jobba helt själv vilket vara det hon funkar bäst med, men det är så svårt att inte lägga sig i!




Lite varg finns det nog även i Siri skulle jag tro...

Nya bilder!

Några nya bilder från förra helgen (!) har jag fått in! Skoj!


Foto: Simon Arvestrand


Redigering: Simon Arvestrand Foto: Therese Petersson


Foto: Simon Arvestrand

Kajsa är vegetarianen i sällskapet...

Aj aj aj

Jag har bränt mig idag på agilitykurserna, inget bra att vara ute i gassande solen från klockan halv tio till klockan tre, armar och knäveck är värst, blir ett kallt bad ikväll för att kyla ner mig tror jag!

Hade klicker kurs igår och det var jätte skoj även om det var varmt då också, så kul att se hur fort vissa hundar förstår vad vi vill! De två terrierna fattade galoppen på direkten och vi fick precis vad vi ville på båda medan de tre retrievrarna tog det lite längre tid för. Har erfarenhet av att det är så det brukar vara faktiskt, samma sak gäller hos mig nämligen.

Sedan bar det av till syrran en sväng på kvällen där det bjöds på grillat! Såååå gott, som alltid! Man äter tills man håller på och spricka!

Och lite bilder blev det såklart! Fast de flesta kommer från mina föräldrars trädgård, det växer så det knakar där nu!






RSS 2.0