Yay igen (med ironi den här gången)

Vi blev inte klara med uppsatsen igår, så det är bara att pallra sig iväg till skolan idag också och har massor med ärenden att göra och massor att göra här hemma dessutom och i helgen är jag borta och Kajsa och jag ha "avslutnings mys" ikväll, sista fredagen innan jag flyttar... Så det blir mycket idag och lite sorgligt...

Vi får helt enkelt se om jag hinner med allt, men man får ta en stressig dag lite då och då helt enkelt. Passar på och sätter in en bild på mig, Kajsa och Kristina från förra sommaren, synd att vi inte kommer att kunna träffas så mycket den här sommaren!


Yay!

Nu har jag fått några bilder från helgen i alla fall, men inte allt för många, jag vill ha fleeer, men det kommer nog...

Några bilder från agilitykursen i söndags blev det... Tack Simon, det var på tiden...;)


Foto: Simon Arvestrand
Detta är Elton som ligger och väntar på att få köra agility


Foto: Simon Arvestrand
Viggo som kör agility


Foto: Simon Arvestrand
Milou som hoppar på agilitybanan


Tooooorsdag

betyder kurs igen... och skola, idag blir nog uppsatsen klar! Gött gött gött!

Jag planerar också att hinna med att träna en hel del agility med Siri ikväll, då jag är ledig imorrn gör det ju inget om jag blir lite sen hem från kubben...och så är det ju så skönt väder så det blir perfekt!

Får se hur det blir senare...

Onsdag

Nu går det fort igen, snart den här veckan också slut!

Ska straxt till skolan för att med lite tur skriva klart uppsatsen! Hoppas, hoppas, hoppas!!!

Sedan drar jag igång en klickerkurs ikväll, sex ekipage ska lära sig drilla hundarna med klicker, kul att det finns instresse! Jag anser att det är det absolut bästa sättet att lära hunden nya saker på och det är så kul!!!


Tisdag

Tisdag betydde Simon hem, skola med uppsatsskrivande, bli bjuden på lunch, skjutsa mammsen till sjukan, styrelsemöte och pyssel hemma. Hann inte med så mycket mer kan jag avslöja, men en underbar dag med underbart väder och mycket trevliga människor att umgås med!

Jag vill ha ny kamera!!!! (Ska spara ihop till en har jag bestämt men inte så lätt det inte...)


Rallylydnad

I måndags hade jag rallylydnadspraktiken på handledarutbildningen, så alla fick prova på den nya hundsporten, tror de flest tyckte det var roligt, i alla fall hundarna... Så nu ska jag skriva lite papper och skicka in så jag kan få mitt diplom också, känns mycket bättre när man väl har det, så att ingen kan komma och säga att man ej är auktoriserad eller dylikt!




Foto: Maud Petersson

Siri och jag visar hur rallylydnad kan se ut...

Helgen

Helgen gick snabbt förbi, förstår inte var tiden tar vägen! Börjar faktiskt bli lite nervös inför "flytten", jag ska ju bosätta mig på andra sidan Vättern ver sommaren för att sedan fortsätta mina studier i Linköping till hösten....

Födelsedagen gick förbi smärtfritt, eller nej förresten, kanske inte smärtfritt, vi hade lite grillning nere vid ån på kvällen och jag i ett kort ögonblick missar att marken helt plötsligt lutar uppåt och slår i backen som en fura, eh, okej, kanske som en klumpig flodhäst då men ändå och får ont i mitt knä som också blir blått lite senare.

Fick allt några presenter, vissa tyckte Siri var riktigt roliga...och jag med för den delen, tack!

Jag hittar inga bra bilder tagna med min kamera, men jag vet att det finns bilder på en annan kamera som jag räknar med att få snart, så då kommer det nog in några fler...

Kram så länge..

Onsdag...

Onsdag före tentan, men det känns bra, jag tror inte det kommer bli så avancerade frågor faktiskt och tack vare min grupp så kommer vi nog alla klara oss.

Igår satt jag med höstens kurser också, så de är redan klara (varav flera istort sett redan är fulla) Och jag ska ha två nya typer av kurser, det ska bli super roligt!

Jag fick också veta idag att jag kommit in på Hundskötarutbildningen på distans, det kommer bli mycket spännande må jag säga, hoppas det går ihop sig med alla scheman bara.

Sätter in en bild på min lilla hund bara...som väckte mig 06.30 trots att jag hade sovmorgon...
    


Agility!

Agilitykurs ikväll, steg 2 (fortsättning) det gick hyffsat tycker jag, alla hundar har ju sina egenheter och svårigheter men vi löser det mesta, idag körde vi en bana och så tränade vi på slalomingångar och starter.

Efter kursen blev det lite träning med Siri, vill ju fokusera på agility nu till nästa sommar för att ut och tävla (just nu ligger fokuset på att meritera henne utställningsmässigt) och det gick bra, tränade lite kontaktfält och lite fart och slalomingångar såklart. Jag blir alltid så glad när det går bra! Hon är allt en duktig hund!






Alla foton: Simon Arvestrand maj 2008

Uppvisning!

Idag hade vi uppvisning på Mantorps Travbana, klubben var inbjuden att gå in på travbanan med hundar (första gången någonsin i Sverige enligt min källa) och så visade vi lite konster och folk fick komma och klappa på alla hundarna.

Siri skötte sig alldeles utmärkt, lite skäll på hästarna som kom och körde precis bredvid. Vi tränade mycket freestyle och det gick superbra! Jag är mycket nöjd hon hade inget problem att fokusera på mig, super nöjd, och hoppas att de som tittade såg hur kul vi hade det!


Foto: Malla Lindqvist

Mycket nu...

...planeringen för sommarens kurser är istort sett avslutad och planeringen för höstens kurser är i fullgång, mycket med det där...

Annars är det lugnt (förutom att jag har två kurser den här veckan, tenta på fredag, fyller år på lördag samt att vi får gäster hela helgen så det måste städas, handlas och planeras).

Instruktörskursen i helgen var kanon, kunde varit lite bättre väder men det funkade alldeles utmärkt ändå, kommer några bilder här tänkte jag...





Hemma själv...

Efter en fullspäckad vecka känns det skönt att ha en lugn fredagskväll med lite hemlagad mat och trevligt sällskap.
Jag har pluggat till tentan som är på fredag, min grupp arbetar mycket bra ihop så vi har gemensamt gått igenom (inte bokstavligt då...) de teorier vi ska kunna, men har en hel del kvar... Får ta det nästa vecka.

Imorrn åker jag hem till Rundstorp på morgonen för att byta hund och sedan bege mig till Motala och Rallylydnadsutbildning! Ska bli så skoj! Får rapportera om det på söndag (om jag orkar).

Ett par bilder från helgen, vid Vänerns strand.




Min lilla hund...





Foto: Malla Lindqvist

Tjolahopp

Dåligt med att man hinner med att skriva in allt här tycker jag...

Men det kommer, jag kan sammanfatta helgen med att den var underbar, sååå skönt att bara kunna ta det lugnt och inte behöva tänka på något!


Lördag...

...betydde utställning! Var den första utställningen på två år för Siris del. Hon skötte sig rätt bra tycker jag, inga större dispyter med de andra hundarna. De var två i öppen klassen och den andra åkte ut med en tvåa, så då var det bara vi kvar... Och vi fick en etta med CK! :D = super glad matte och dessutom en hund som skötte sig exemplariskt, trots värmen och alla hundar!

I bästa tik klassen gick det lite sämre, 4:a av fyra...men mycket nöjd ändå! Det var ju trots allt 27  jack russells anmälda...

Fler bilder kommer snart...



Olycksfågel

"Hur illa det än är...så kan ingenting vara värre än att användas som handdukshängare."

Jag tyckte citatet var lite sött och egentligen rätt tankeväckande, men vem kan ha sagt det? ;)

Resan

Den långa resan gick bra, man är rätt mörbultad efter att ha suttit i en bil och kört i två och en halv timme men efter lite sömn, för både Siri och mig känns nu allt mycket bättre!

Helt underbar dag idag och vi ska senare på bio! :D Iron Man, skriver vad jag tycker om den senare.

Nu ska jag iväg och käka lite lunch, puss på er!


God morgon...

Det var ritkigt segt att gå upp i morse, men, men, upp ska man.

Det blev mys kväll med Kajsa igår, vi kunde ju inte motstå pojkarna mer än till halv tio, men det gick bra ändå, en film, Music and lyrics (inget att rekommendera!!!!) och lite spel, Barn Alfapet (ska inte avslöja vem som vann...) och så självklart mycket prat...

image13
Både Siri och jag är lika trötta denna morgon...


Sötnos...

image12

Trimmning...

Trimmningen av Siri gick bra, gillade inte att bli klippt runt tassarna men efter lite mutor gick det bra, och nu ligger hon och sover som en stock, det är tydligen utmattande...

/ Tess

image11
För ett otränat öga kanske det inte syns så mycket, men det tog i alla fall en timme att ordna till henne!

Tjolahopp

Ny dag, känns bra, kommer närmre och närmre sommaren!

Idag blir det full rulle, sedan var tanken att Kajsa (min kombo) och jag skulle umgås lite, kanske över en godispåse, vem vet, och UTAN pojkar, vi får se hur det går, jag hoppas på det bästa!

image10

Jag vill ha sommar nuuuuu!!!!!!

Oj oj oj...

Jaha, vad mycket man hann att skriva idag då, full rulle från morgon till kväll!

Seminarie, som inte gav ett dugg, man blir så trött! Har slösat bort flera timmar på ingenting! Usch, universitetet borde skärpa sig!

Sedan direkt hem och äta och sedan till pärona, där det skule bytas däck på bilen och putsas (även pustas, rätt jobbigt kan det bli) och fejas! Tack pappsen för all hjälp!

Sedan var det kurs tajm! Positiv lydnad! Och de är så duktiga! Jag blir så glad! Bland annat fixade ALLA hundar att sitta kvar i bilen när alla förare gjorde raketen samtidigt! Mycket snyggt!

Men nu väntar sängen...puss puss!

Blogg träsket...

Jupp, jag erkänner, jag har gått ner mig... Men fasen vad kul och nu ska jag lära mig Photoshop hade jag tänkt också! Får se hur lång tid det tar bara... Gillar ju att fota nämligen, så då MÅSTE man kunna photoshop också!

Ska straxt iväg till skolan...skoj...kanske, vem vet...

image9
...just det glömde nästan, Siri var super duktig igår när vi tränade. Freestyle rörelser blev det och lite kontakt, hon fokuserade på mig hela tiden, trots alla störande barn i närheten. DUKTIG HUND!

Måndagen snart slut...

Jag gillar faktiskt måndagar, ibland i alla fall...

Hann med att tvätta nästan alla kläder...och shoppade några nya, det är alltid skoj! Var ute efter sommarkläder och hittade några plagg!

Träning med Siri, inte så mycket, mest promenader, det märks så tydligt när man inte arbetar med henne, hon börjar göra utfall mot jaaa, idag var det en skateboard åkande kille med keps, han skulle tydligen inte åka på hennes väg... Men det minskar när jag tränar mycket med henne...så det får det bli nu en stund, lite freestyle övningar och lite agility!

Pöss och god natt (när vi lägger oss sen...)

image8

Har en liten stund över...

image7

Så satte in en bild på Siri ute i skogen, det går att träna konster där också, det här är upp med händerna!

Måndag igen...

Mycket i veckan...

Mån:
Städning av lägenheten
Tvättning av alla kläder
Hundträning
Plugga
Shoppa lite sommarkläder

Tis:
Seminarie i skolan
Planering av skolarbete
Byte till sommardäck på bilen, samt tvättning av bil
Positiv lydadskurs
Hundträning

Ons:
Föreläsning på Nationernas Hus
Packa
Göra klart alla listor och skicka dem
Trimma och bada hunden
Mys kväll med Kajsa?

Tors:
Seminarie i skolan
Rösthantering
Agilitykurs steg 1
Hundträning
Åka till Götene

Fre:
Plugga
Mysa med Simon

Lör:
Hundutställning i Larv

Sön:
Bara vara...i Götene tillsammans med Simon!

Kurser, kurser och åter kurser

Mycket kurser är det just nu, det är tur att det är så roligt!

Idag började dagen med en nybörjar agility, bara små hundar idag och alla är super duktiga, kul att börja få upp lite fart på dem. Men dagens favorit är trots allt den lilla toy pudeln som dök upp för första gången, en liten svart prinsessa vid namn Pepsi som var så grymt söt! Har varit sugen på pudel länge och det gjordeinte saken bättre att få träffa den lilla bakelsen.

Sedan var det dags för fortsättningskurs, här jobbade vi lite med problem på agilitybanan, många har stora problem med högerhandling, inget bra, inget bra, men det började släppa för de flesta det tror jag, och de fick massor med sig hem att träna på!

Siri har mest legat ute och solat sig i det varma vädret idag, hon gillar värmen, som så många andra "jackar".

3 maj

Idag blev det inköpt massor med kul grejer! Ett agility slalom, två hopphinder, en platt tunnel och två öppna tunnlar, ett däck, flera olika targets, mjukisdjur och lådor, bara hundtränings prylar!

Sedan bar det av till klubben för att ha uppvisning i agility (bevisa att det går att få fart även på en tjock labrador på agilitybanan!) och pröva mina nyinköpta hinder, de var kanon!

Sedan har Siri och jag softat nästan hela dagen, hunnit ta några långpromenader och njutit av solen, och jag har tvättat lite och styrt här hemma...

    
    

2 maj

Idag var det full rulle igen, klubbens handledare och instruktörer träffades på klubben för en hel dags träning me våra egna hundar! Super skoj, först hade vi bjudit in Yvonne Öster som pratade om Freestyle (och lite annat) och efter en välbehövlig lunch pratade vi agility.

Siri skötte sig rätt bra, stimmade lite ibland, av trötthet, upptäckte att leversnittar (sådana hårda godbitar man köper på CG eller liknande) inte gick hem...köttbullar ska det ju självklart vara!!!

image2

                                             Yvonne och Tone visar hur det kan gå till när man kan handtarget.


1 maj

Oj oj oj, mycket att göra på klubben idag, vi hade vårutställning nämligen.

Men jag valde att inte ställa någon av mina hundar, har för mycket runt omkring och den som behövde ställas var väl i sådana fall den otrimmade jack russell'n Siri, så truntade helt enkelt i det, men hade att göra ändå.

image1

Den otrimmade lilla hunden tidigare i år...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0